Almás szelet pihekönnyű kókuszos habbal

Erre a sütire nem lehet nemet mondani…

Igazi mestermunka! Imádom minden rétegét, és szerencsére a gyerekek és férjem is. A tészta lágy és puha, az almás réteg ellenállhatatlan, a csodálatos „költeményre” pedig a kókuszos tojáshab teszi fel a pontot. A tésztát érdemes elősütni, majd a többi réteggel együtt még egy kis időre visszatenni a sütőbe. Szerző: Marta

Előkészítés:35 percSütés/főzés:60 perc

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 g rétesliszt 200 g vaj 200 g porcukor 6 db tojássárga 1/2 csomag sütőpor 200 ml tej 1 db citrom héja

Almás réteg:

1 kg reszelt alma, 5 ev. kanál kristálycukor,1 csomagbanán ízű pudingpor, 100 g mazsola (elhagyható)3 ev. kanálrum1 csomagfahéjas cukor

Tojáshab:

6 db tojásfehérje, 1 ev. kanál citromlé, 150 gkristálycukor, 5 ev. kanál kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A vajat, porcukrot, citrom héját és tojássárgát habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire kenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  2. A reszelt almát a cukorral együtt edénybe tesszük, hozzáadjuk a pudingport, a rumot és a mazsolát. Elkeverjük, majd elkezdjük melegíteni. Addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul és a hozzávalók teljesen el nem keverednek.
  3. Az almás réteget rákanalazzuk az elősütött tésztára. Elsimítjuk, fahéjjal megszórjuk.
  4. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A kapott krémet rákenjük az almás töltelékre.
  5. További fél órára vissza tesszük a sütőbe, ezalatt a tojáshab is szép aranybarna színt kap.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük