Hírek és események

ASP, újabb országban jelent meg az afrikai sertéspestis!

Ebben az országban jelent meg.

Julia Klöckner német mezőgazdasági miniszter ma reggel sajtótájékoztatón jelentette be az afrikai sertéspestis németországi megjelenését, miután a Friedrich-Loeffler-Institut laboratóriumi vizsgálatai megerősítették azt. Kihangsúlyozta, hogy a betegség emberre nem veszélyes, továbbá hogy az eset kapcsán az állategészségügyi hatóság az elsődleges intézkedéseket megtette, a járványügyi felderítés folyamatban van. 

Németországban megerősítették az afrikai sertéspestis (ASP/ASF) első előfordulását egy, a német-lengyel határtól néhány kilométerre (Brandenburg tartomány déli részén, Spree-Neisse járásában) elhullott vaddisznóban. 

Európa legnagyobb sertéshústermelő országában hónapok óta nagy az aggodalom a nagyszámú, a határ közelében fellelt lengyelországi esetek miatt. A betegség láthatóan kontrollálhatatlanul terjedt és a szigorú német óvintézkedések ellenére is csak idő kérdése volt annak megjelenése a határ német oldalán.

A teljes cikk a linkre kattintva olvasható: http://erdo-mezo.hu/2020/09/10/nemetorszagban-is-megjelent-az-afrikai-sertespestis/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük