Egyéb Hű Társunk Interjú Vadászház

Bemutatjuk a Weimari vizslát, Nimródot és gazdáját Nagy Rebekát

Szeretném nektek bemutatni Nagy Rebekát, és weimari vizsláját, Nimródot!

Rebeka mondanál nekünk pár szót arról, hogy került Nimród a családba?
Nagyon szerettem volna egy Kiskutyát, mivel párom Vadász, ezért egyértelmű, hogy csak vadászkutya jöhetett szóba. Mivel egy weimari vizslára esett a választás, párom egy feltételt szabott, hogy el kell olvasnom Carl Tabel: A mindenes vadászkutya című könyvét. Elolvastam, ezután elmentünk, és kiválasztottuk Nimródot

Hogyan lett ilyen jól képzett kutya Nimród?
Pár héten belül, ahogy megszokott minket, elkezdtem “Az én kutyaiskolám”-ba járni, ahol Mogyorósi István irányításával elkezdtem tanulni a kutyavezetést. Miután engedelmes vizsgát tettünk, elkezdtünk felkészülni a VAV vizsgára. Ebben Mida Gábor volt nagy segítségünkre. Felkészülés után sikeres Vadászvizsgát tettünk. Nimród most már hivatalosan is vadászkutya.

Mi volt a legnagyobb kihívás a képzésével?
A vízi munka volt a legnehezebb, mert eleinte idegenkedett a víztől, de sok türelemmel, és rengeteg munkával sikerült ezt feloldani.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?
A kutyakiképzésnek sosincs vége. Nimród rendkívül sokoldalú, mai napig járunk “Az én kutyaiskolámba” agilityre, és néha engedelmes oktatásra is, amit nagyon élvezünk. A következő célunk, hogy felkészüljünk egy utánkereső vizsgára. Rendkívül jó orra van. Már éles helyzetben is bizonyította, hogy ki tud dolgozni egy csapát.

Hogy jött az Instagram ötlet?
Nagyon szeretek fotózni, és Nimród ebben kiváló partner, mert nagyon fotogén. Ezt szerettem volna másokkal is megosztani, ezért létrehoztam egy Instagram fiókot, ahol mára már 9000 ezer követővel büszkélkedünk. Aminek a címe: https://www.instagram.com/nimrodvizsla/

Üzennél esetleg valamit az olvasóinknak?
Bátran ajánlom ezt a fajta vizslát minden vadásznak, mert rendkívül sok oldalú, és nagyon jó társ.
Kicsit nehezebb kezelni, mint egy magyar vizslát, de jó kezekben kezesbárány. 🙂

Köszönjük, hogy elfogadtad a felkérésünket, további sok sikert kívánunk nektek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük