Hírek és események

Elejthetik Ferdinándot a fehér jávorszarvast a svédek

Kilőhetik a nyáron interneten szenzációt keltő svédországi fehér jávorszarvast, Ferdinandot, mert rátámadt egy kutyáit sétáltató nőre, aki könnyebben megsérült.

A helyi rendőrfőnök, Chister Lööf egy svéd vadászmagazinnak beszélt arról, hogy akár ki is lőhetik az agresszív állatot, mivel a környéken élő, főleg idősebb emberek nem mernek kimenni a házaikból, félnek, hogy nem tudnak kitérni az útjából, ha közel kerülnek hozzá.

Ferdinandot augusztusban örökítette meg egy videó a Svédország nyugati részén fekvő Edában, Värmland tartománybn. A ritka, fehér szőrű állatról készült felvételt egy helyi rádió honlapján több mint egymillióan látták és a közösségi médián sok ezren osztották meg. Ám az állat népszerűségének hátulütője is lett, a szarvasnézőbe érkező turistákat figyelmeztetni kellett, hogy tartsanak tisztes távolságot Ferdinandtól.

A rendőrfőnök viszont arra hivatkozott, hogy mivel egy kutyáját sétáltató nőt már megtámadott, az a döntés született, hogy ha elkerülhetetlen, ki kell lőni Ferdinandot. A fehér jávorszarvas megmentésére a legnagyobb svéd állatvédő szervezet petíciót indított. Egy helyi tanácsnok, Hans Nilsson is petíciót indított hétfőn Ferdinand megmentése érdekében, ezt kedd délutánig 10 ezren írták alá. Nilsson szerint az állat csak akkor támad, ha provokálják.

Forrás és mégtöbb információ: http://magyarmezogazdasag.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük