Egyéb Hírek és események

Ellopták, majd megették a település ikonikus állatát

Ellopták és megették Boriszt, az öt éves pávát az utcában dolgozó közmunkások Kiskörén. A madár családtagnak számított és gazdáit nagyon megviselte az eset. A családfő a közösségi oldalán írta meg a szomorú történetet.

Beszámolója szerint öt éve élt velük Borisz, a madár már családtagnak számított. A környékről is csodájára jártak, sokan a gyerekeiket is elvitték, hogy megnézzék, megsimogassák és közösen fotózkodjanak.

„Borisz. Ki rengeteg szeretetet kapott, s bőven meg is hálálta azt”

– írta.

„Sajnos a napokban, szomorúan vettük tudomásul, hogy elkóborolt vagy ne adj Isten elvitték, és többet már nagy valószínűséggel nem látjuk. Az egész várost körbejártuk, szomszédokat kérdeztünk, facebookos illetve internetes fórumokon is kerestük, hátha tud róla valaki valamit. Legnagyobb szomorúságunkra semmilyen visszajelzést nem kaptunk róla.”

Borisz akár 50 évig élhetett volna, de neki csak 5 év jutott. „5 évet kapott az élettől, fejtegethetném hosszasan az okát, de röviden tömören összefoglalom.

A ház előtt dolgozó közmunkás emberek amíg nem figyeltünk ellopták, elvitték és mint nem olyan régen kiderült megölték. Szavakban le sem tudom írni, mit érzek most.

„Szerencsétlen állat 1 kg súlyú sincs összesen a tollait leszámítva. Értéke körülbelül 100.000 magyar forint. De kérdezem én, még ha nem is ismeri ezt a számot, nem látja, hogy ez egy nemes állat? Ránézésre nem lehet észrevenni, hogy nem egy haszonállatról beszélünk?” – írta posztjában az elkeseredett gazda.

Ha a pávát eladták volna, akkor sokkal több húst vehettek volna az árából, de ők elpusztították Boriszt – áll a bejegyzésben.

A végén a tolvajok árulták el magukat, mikor ismerőseiknek elmesélték a történetet. Így jutott el a hír a családhoz is.

Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu

Kiemelt kép forrása: Makói csípős

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük