Képek, Idézetek, Videók

Ennek a családnak maradandó élményben volt része a természet csodás arcát mutatta számukra

Igen különleges színváltozatú szarvasokat láttak.

Gyopárosfürdő páratlan természeti szépsége megkérdőjelezhetetlen. Ám a napokban egy ott élő család különleges élményt élt át. Paták dübörgésére figyeltek fel.

Libusné Katona Ágnes és családja Gyopárosfürdőn, a Jácint utcában él. Amikor szokatlan dübörgést hallott kintről, lányával kiszaladtak.

-Fantasztikus volt a látvány. A patadobogáshoz párosuló sok szarvasnak a megpillantása igazi izgalmat hozott az életünkbe. Azonnal előkaptuk a telefonjainkat – mesélte Ágnes, aki sok kommentet kap a videójára. Van, aki gratulál, mondván, ez a környék egy igazi vadaspark. Mások szerint állatsimogató.

A találgatások is elkezdődtek: szarvasok? No, de fehérek? Netán dám?

Akármilyen fajta is, az élmény, a látvány valóban különleges.

A szerencsés gyopárosi lakók dámszarvasokat láttak – erősítették meg a Körös-Maros Nemzeti Parknál. Azt már vadgazdálkodó szakemberek mondták el érdeklődésünkre, hogy ilyen fehér, kószáló egyedek nincsenek a természetben (habár nagyon ritkán előfordulhatnak). Ez az állomány bizonyára egy zárttéri tenyészetből szabadulhatott ki.

Videólejátszó

Forrás: https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/patak-duborogtek-feher-szarvasok-vagtattak-gyoparoson-3464902/?fbclid=IwAR0uWShzXspC-RwyLXcAajuYqHLiQpvewN5Ie0_oh-YPpNqwgu2XFX9XuSU

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük