vadász konyha Vadászház

Ettől egyszerűbben nem főztél még be paradicsomot… majdnem jobb mint amit nagyi készített…

Te is próbáld ki mindenképpen.

A paradicsom befőzés nem annyira bonyolult, mint sokan gondolnák. Ha sok a friss paradicsom, vagy csak szeretnéd télire eltenni ezt a csodás finomságot, érdemes kipróbálnod ezt az üveget. Tetszés szerint lehet ízesíteni, érdemes megkóstolni mielőtt üvegekbe tesszük, hogy ha szükséges még adjunk hozzá cukrot, vagy bármilyen fűszert.

Hozzávalók:
paradicsom,
só,
cukor,
szalicil,
olaj.
Elkészítés:
Megmosom a paradicsomot, felszeletelem és a paradicsom darálón ledaráljuk és a levet felteszem főzni, addig főzöm míg teljesen elfövi a habját, amikor már nincs habja, akkor teszek bele sót és cukrot. Egy pár percig még főzöm, majd egy szalicilt teszek bele és lezárom, üvegekbe rakom és a tetejére egy kis olajat öntök, lezárom és száraz dunsztba rakom.

Van otthon csirkemell? (kattints ide) Egyszerű és olcsó recept! Hetente többször kéri a család

Sebők Jánosné Palincsár Ibolya konyhájából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük