Hírek és események Nonstop Vadászat Történetek Vadászház Vidék

Fegyverét maga elé tartotta a vadász, hogy megvédje testi épségét, nem várt dolog történt ezután….

Sosem felejti el ezt a kalandot….

A 38 éves bácskertesi vadásznak valószínűleg örökre az emlékezetébe égett október 18-a, amikor vadászat közben a bácskertesi mezőkben összefutott egy kapitális szarvassal, amely az agancsával leszerelte őt és elvitte a puskáját, írta meg a Délhír.

A szemtanúk elmondása szerint a vadászcsoport a kukoricamezőkön keresztül haladt, amikor az egyik kollégájuk összefutott egy 300 kilogrammos kapitális szarvassal. A vadász, hogy védje magát, a puskáját keresztbe tette maga előtt, amelynek szíja belecsavarodott a szarvas agancsába.

A vadásztársaság tagjai szerint pillanatokon múlott minden, ha a megtámadott ember nem tartotta volna puskáját maga előtt keresztbe, a szarvas biztosan megölte volna őt. Ennek a teljesen reménytelen helyzetnek az eredménye végső soron mind a vadász, mind a szarvas számára mégis kedvező lett.

A vadász is és a zsákmány is élve megúszták ezt a közeli találkozást, a szarvas sértetlenül távozott, és a férfi is csak könnyebb sérüléseket szerzett. Ugyanakkor a vadász elveszítette a 16-os kaliberű Monte Carlo sörétes vadászpuskáját, amit a szarvas elvitt magával.

A vadász azt mondta, a szarvas valószínűleg a kukoricaföldön aludt, amikor megzavarták. Hozzátette, meglepte őket az eset, a szarvasok ilyen esetben ugyanis általában csak felugranak és elszaladnak. Az állat nyomai alapján a szarvas Monostorszeg felé menekült, a nála lévő puskát egyelőre nem találták meg

A bácskertesi vadászegyesület illetékesei elmondták, hogy ilyen soha nem fordult elő korábban. Az egyesület emellett arra kérte a környékbelieket, hogy aki megtalálná az elveszett lőfegyvert, az haladéktalanul juttassa el hozzájuk azt.

Forrás: https://www.agrarszektor.hu

Kiemelt kép forrása: Erdő-Mező

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük