Ez neked is tetszeni fog.
Ha már unjuk a szokásos burgonyás köreteket és egy kis újítást szeretnénk vinni a mindennapokba, akkor a fokhagymás-tejfölös-sajtos feltéttel sült burgonyaszeletek a tökéletes választás. Az elkészítése rendkívül egyszerű, nem kíván különleges trükköket, viszont az íze magáért beszél. Bevallom, én már fő fogásnak is tálaltam, és a család mind a 10 ujját megnyalta utána. Néha egy kis ketchuppal és majonézzel megbolondították, de nekem így is tökéletes volt. Ha egy kis újításra vágyunk, akkor mindenképp érdemes kipróbálni. A mi konyhánkban és családunkban bevált.
Kategória:
Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tepsis burgonya
ALAPANYAGOK Szükségünk lesz:
5 db burgonya
100 g vaj
5 ev. kanál reszelt parmezán
1 ev. kanál tejföl
3 gerezd fokhagyma
3 ev. kanál apróra vágott petrezselyemzöld
ELKÉSZÍTÉS MENETE
A burgonyát megmossuk, kb. centi vastag szeletekre vágjuk és puhára főzzük. Amíg a burgonyát főzzük, elkészítjük a feltétet: a zúzott fokhagymát elkeverjük a vajjal, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejfölt. A főt burgonyáról leitatjuk a felesleges vizet, egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd megkenjük a feltéttel – krémmel. A burgonyát 220 fokon 10-15 percig sütjük. Jó étvágyat!