vadász konyha Vadászház

Fokhagymás-tejfölös-sajtos minden jóval sült burgonyaszeletek

Ez neked is tetszeni fog.

Ha már unjuk a szokásos burgonyás köreteket és egy kis újítást szeretnénk vinni a mindennapokba, akkor a fokhagymás-tejfölös-sajtos feltéttel sült burgonyaszeletek a tökéletes választás. Az elkészítése rendkívül egyszerű, nem kíván különleges trükköket, viszont az íze magáért beszél. Bevallom, én már fő fogásnak is tálaltam, és a család mind a 10 ujját megnyalta utána. Néha egy kis ketchuppal és majonézzel megbolondították, de nekem így is tökéletes volt. Ha egy kis újításra vágyunk, akkor mindenképp érdemes kipróbálni. A mi konyhánkban és családunkban bevált.

 Kategória:

Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tepsis burgonya

ALAPANYAGOK Szükségünk lesz:

5 db burgonya

100 g vaj

5 ev. kanál reszelt parmezán

1 ev. kanál tejföl

3 gerezd fokhagyma

3 ev. kanál apróra vágott petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A burgonyát megmossuk, kb. centi vastag szeletekre vágjuk és puhára főzzük. Amíg a burgonyát főzzük, elkészítjük a feltétet: a zúzott fokhagymát elkeverjük a vajjal, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejfölt. A főt burgonyáról leitatjuk a felesleges vizet, egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd megkenjük a feltéttel – krémmel. A burgonyát 220 fokon 10-15 percig sütjük. Jó étvágyat!

 
https://www.topreceptek.hu/recept/fokhagymas-tejfolos-sajtos-feltettel-sult-burgonyaszeletek-r400?fbclid=IwAR2gMp06xyC7TZjWJP1ekDWY4KgkRH6LVMJZ-cbu73IFzpGCQbNCpnTUA0c

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük