Hírek és események

Friss előrejelzés! Mutatjuk mikor jön a hó! Ekkor érkezik az idei ősz nagy havazása!

Itt lesz nemsokára minden fehér.

Havazhat is az utolsó hétvégén

Az egyre kellemesebb időnek egy vasárnap érkező mediterrán ciklon csapadékrendszere vet véget, de még nem látszik, pontosan melyik napszakban éri el hazánkat. Így nincs kizárva, hogy az előttünk álló hétvége teljes egészében kellemes idővel telik majd. Az Agronaptár.hu hosszú távú előrejelzése szerint a front nyomában, jövő hét elejétől jelentős lehűlés veszi kezdetét, a hőmérsékleti maximumok 14-15 között alakulnak, a hónap közepén pedig már éjjelente fagypont felé közelítenek.

A jelenlegi modell szerint nemzeti ünnepünkre, az október 23-ai hétvégére érkezik egy hidegbetörés, ami az északkeleti országrész magasabban fekvő területein havazással is járhat.

Legalábbis benne van a pakliban. Molnár László ugyanis megjegyzi, az északkeleti áramlás nem szokott komoly csapadékkal járni. Az év ezen szakában farkasordító hideget sem szállít, hiszen még Kelet-Európa északi területein is viszonylag meleg van, ám a várhatóan fagyos éjszakák és 8-10 fokos nappalok elhozzák az idei tél első leheletét. Nagyjából egy hónappal korábban, mint ahogy azt évtizedek átlaga mutatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük