Nonstop Receptek vadász konyha Vadászház Vidék

Ha kipróbálod ezt a házi májkrém receptet soha többet nem veszel a boltban!

Ha ezt kipróbálod soha többet nem veszel boltit!

Májpástétom

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk majoránna
  • ½ tk pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

Egy kis vajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát is, majd lehúzva a tűzről, meghintjük a pirospaprikával. Ezután rádobjuk a megmosott, megtisztított és apró darabokra vágott májat, megpirítjuk és félretesszük. Ha kész, egy kis tálba borítjuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a majoránnát is, majd az egészet összeturmixoljuk. Ha a masszánk már krémes, egy zárható üvegedénybe kanalazzuk, végül a maradék, felmelegített vajjal nyakon öntjük, hogy a pástétom puha maradjon.

Forrás: https://www.femcafe.hu

Kiemelt kép forrása: sobors.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük