A húsvéti sonka főzés egyszerű dolognak tűnik de mégis nagyon könnyű elrontani…..
Az kerüljön a fazékba, ami oda való!
Nálunk a lábasba mindig csak néhány dolog kerül: a (kötözött) sonka vagy sonkák, egy darab puha, friss kolbász, és annyi víz, amennyi ellepi ezeket.
Szép lassan főzzük a húst!
A húson múlik, mennyi ideig kell főzni a sonkát. A főzési időt elsősorban az határozza meg, mekkora a hús. A kisebb darabok általában 1,5 – 2 óra alatt elkészülnek, de van, amelyiknek öt óra is kellhet!
Húsz perccel azelőtt, hogy elzárjuk a lángot a hús alatt, tegyünk a lábasba tojásokat!
A tojás héja átengedi az ízeket, ezért ha sonkalében főzzük, csodálatos kísérőt kapunk a sonka mellé! Érdemes kipróbálni a fürjtojást is, hiszen fantasztikusan egészséges, és persze gyönyörű is.
A főzőlevet soha ne öntsétek ki!
A főzőlé tele van ízzel, sőt, a tojás héjából kifőtt kalcium is benne van. Ha nem tudjuk frissen elhasználni, fagyasszuk le kisebb üvegekben vagy légmentes zacskókban, dobozokban. Hónapokig eláll a fagyasztóban, és remekül ízesíti majd a különféle leveseket vagy akár rizottókat!
Forrás és a teljes cikk itt olvasható: https://egy.hu/unnep/husveti-sonkafozes-7-tipp-borbas-marcsitol-109022
Kiemelt kép forrása: Youtube
Vettem egy 4 kamerás rendszert és szeretnék hozzá hdd venni senki nem tud segíteni ahol vettem azok is elutasitanak. Ilyenkor. Mit tegyek hova fordulhatok. Aki tud segíteni kérem segítsetek