Így főzd a húsvéti sonkát: Borbás marcsi jó tanácsa

A húsvéti sonka főzés egyszerű dolognak tűnik de mégis nagyon könnyű elrontani…..

 Az kerüljön a fazékba, ami oda való!

Nálunk a lábasba mindig csak néhány dolog kerül: a (kötözött) sonka vagy sonkák, egy darab puha, friss kolbász, és annyi víz, amennyi ellepi ezeket.

 

Szép lassan főzzük a húst! 

A húson múlik, mennyi ideig kell főzni a sonkát. A főzési időt elsősorban az határozza meg, mekkora a hús. A kisebb darabok általában 1,5 – 2 óra alatt elkészülnek, de van, amelyiknek öt óra is kellhet!

Húsz perccel azelőtt, hogy elzárjuk a lángot a hús alatt, tegyünk a lábasba tojásokat! 

A tojás héja átengedi az ízeket, ezért ha sonkalében főzzük, csodálatos kísérőt kapunk a sonka mellé! Érdemes kipróbálni a fürjtojást is, hiszen fantasztikusan egészséges, és persze gyönyörű is.

 

A főzőlevet soha ne öntsétek ki!

A főzőlé tele van ízzel, sőt, a tojás héjából kifőtt kalcium is benne van. Ha nem tudjuk frissen elhasználni, fagyasszuk le kisebb üvegekben vagy légmentes zacskókban, dobozokban. Hónapokig eláll a fagyasztóban, és remekül ízesíti majd a különféle leveseket vagy akár rizottókat!

Forrás és a teljes cikk itt olvasható: https://egy.hu/unnep/husveti-sonkafozes-7-tipp-borbas-marcsitol-109022

Kiemelt kép forrása: Youtube

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük