Így lettem gerle vadász

2015 augusztusában egy tikkasztó meleg szombati napon Norbi barátommal, gerlevadászatra indultunk Tápioszecsőre.

Reggel hét óra volt… gyülekező a beírónál, ahol már izgatottan vártuk az eligazítást! Megérkezett a társaság vadászmestere, aki leellenőrzött mindent, és a beírást követően felálltunk egy napraforgó tábla szélére. Amerre a szem ellátott tengernyi sárga napraforgó borított be mindent, mintha egy festői tájkép előtt álltunk volna.

Tegnap 17 puska volt, ma 5 van… De eltántoríthatatlanok voltunk és bíztunk benne mind a ketten, hogy ez a nap még tartogat meglepetést számunkra!

Elfoglaltuk a helyünket, meg is kezdődött a reggeli húzás, de nem a mi irányunkba repültek a madarak. Aztán egyszer a távolban láttam, hogy közeledik egy gerle csapat felénk.

Figyelmeztettem Norbit, mert tudtam, hogy neki még nem sikerült balkáni gerlét lőnie, el is mormogtam magamban egy imát, hogy felé menjenek és sikerüljön neki elejteni az első madarat. Ahogy az imám végére érek hallok egy duplát, és ezután egy kiabálást, hogy sikerült.

Boldog voltam szinte annyira örültem az elejtésnek, mint amikor én az első balkáni gerlémet terítékre hoztam. Gratuláltam barátomnak, de már közben azon járt az eszem, hogy kinézzek a távolban egy akác vesszőt, ami majd a nap végén az avatást fogja képviselni, de ne haladjunk ennyire előre.

A reggeli húzásnak szépen lassan vége lett, mi is bejöttünk ebédelni, de a vadászmester figyelmeztetett, hogy 16:00-ra legyünk itt mert a gerlék nem várnak! Jól megérdemelt ebéd után, el is indultunk Tápioszecsőre. Igaza is volt 16:15-kor már szóltak a puskák.

Ezen a napon 15 balkáni gerlét sikerült terítékre hoznunk. Elérkezett a vadászat vége, én szépen különváltam és addig elkészítettem az avató pálcát.

Megkértem Norbit hogy készítse elő a puskáját és az első elejtett gerléjét!

Ezt követően 3 botütéssel gerle vadásszá avattam:

1. botütés:

Diána, Szent Hubertus és az összes magyar Vadász nevében,

2.botütés:

Kívánom, hogy ezek után is balesetmentesen használd a fegyvered

3.botütés:

Ne feledd, hogy ez a vad az életével fizetett a te szórakozásodért. Barátom, tiszta szívből gratulálok kívánom, hogy ezek után is ilyen csodálatos vadászélményben legyen részed!

Tisztelet a vadnak, üdv a vadásznak!

Írta: 

Kocsi Gergő

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük