Egyszerű és nagyon gyors.
Hozzávalók:
2 db 20 literes vödörhöz:
15 liter víz
3 liter 10%-os (CSAK 10%-os a jó) ételecet
1 és 1/2 kg cukor
45 dkg só
6 tk nátrium-benzoát
6 tk borkénpor
Vödrönként:
4-4 tk bors
3-3 tk szegfűbors
1/2-1/2 csomag babérlevél
1-1 csomag kapor
torma, egész kömény, mustármag ízlés szerint
Elkészítése:
A vizet egy nagy lábosba öntjük, megy bele az ecet, cukor és a só.
Felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, elkeverjük benne a nátrium-benzoátot és a borkénport.
A vödrökbe beledobáljuk a fűszereket ízlés szerint és felöntjük a lével (elosztjuk a két vödörbe).
Majd ebbe lehet pakolászni az alaposan megmosott zöldségeket.
Arra figyeljünk, hogy a zöldségek mindig a lé alatt legyenek és ne tartsuk meleg helyen a vödröt, mert könnyen felforr.
Forrás: