vadász konyha Vadászház

Így még biztosan nem készítettél savanyúsághoz levet… Bedobálós csemege lé recept

Egyszerű és nagyon gyors.

Hozzávalók:

2 db 20 literes vödörhöz:

15 liter víz
3 liter 10%-os (CSAK 10%-os a jó) ételecet
1 és 1/2 kg cukor
45 dkg só
6 tk nátrium-benzoát
6 tk borkénpor
Vödrönként:

4-4 tk bors
3-3 tk szegfűbors
1/2-1/2 csomag babérlevél
1-1 csomag kapor
torma, egész kömény, mustármag ízlés szerint

Elkészítése:

A vizet egy nagy lábosba öntjük, megy bele az ecet, cukor és a só.

Felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, elkeverjük benne a nátrium-benzoátot és a borkénport.

A vödrökbe beledobáljuk a fűszereket ízlés szerint és felöntjük a lével (elosztjuk a két vödörbe).

Majd ebbe lehet pakolászni az alaposan megmosott zöldségeket.

Arra figyeljünk, hogy a zöldségek mindig a lé alatt legyenek és ne tartsuk meleg helyen a vödröt, mert könnyen felforr.

Forrás:

 

Bedobálós csemege lé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük