vadász konyha Vadászház

Így teheted el a hűsítő bodzaszörp télire, olyan finom, mint amit gyermekkorunkban a nagyi készített!

Ezt neked is ki kell próbálnod azonnal.

A bodzavirágból kiváló üdítőt vagy szörpöt tudunk készíteni. Ma elhoztuk nektek a legfinomabb bodzaszörp receptjét, amely sokáig eláll, de tartósítószerre még sincs szükség. A bodzaszörp az egyik nagy kedvencünk, nyáron hideg ásványvízzel, citromkarikákkal a legjobb hűsítő. Télen pedig nyarat idéző íze és illata mindenkit elbűvöl. Érdemes jó nagy adagot készíteni belőle, mert egyszerűen megunhatatlan.

Hozzávalók
45 db nagyobb bodzavirág,
3 db citrom,
2 kg cukor,
2 l víz.
Elkészítés
Még több bodzaszörp receptet idekattantva a csoportunkban találhat »»»

Mossuk meg egyenként a bodzavirágokat, a cukrot és a vizet tegyük egy nagy edénybe, majd lassú tűzön addig kavargassuk, amíg a cukor elolvad. Forraljuk fel, vegyük le a tűzről, közben hámozzunk meg 2 db citromot, a héját tegyük a szirupba, majd csavarjuk bele minden citrom levét is. Amikor a szirup langyos lesz, tegyük bele a megmosott bodzavirágokat, majd fedjük le az edényt és tegyük hűtőbe 4 napra. Ennyi idő alatt összeérik a szörp, többször keverjük meg. 4 nap múlva szűrjük le, majd tegyük zárható üvegekbe az elkészült bodzaszörpöt és tároljuk hűvös helyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük