Ajánlók, hirdetések Képek, Idézetek, Videók kreatív ötletek Vadászház Vidék

Így védekezz a nyest ellen!

Hasznos ötleteket mutatunk meg.

Minden kártevő esetében, így a nyesteknél is fontos, hogy kellő hangsúlyt fektessünk a megelőzésre, ezzel biztosíthatjuk azt, hogy nem szoknak a lakóhelyünk köré. Ne etessük a nyesteket, szóval minden a hulladékot, a kidobott élelmiszert jól záródó kukában tartsuk, a háziállatok ételeit pedig ne hagyjuk kint éjszakára. Vizsgáljuk át a padlást, a tetőteret, és minden lyukat tömjünk be (a nyestnek egy öt centiméter lyuk is elegendő ahhoz, hogy bejusson). 

NYESTRIASZTÓ
Hang-, illetve szagriasztók is kaphatók, amiket érdemes cserélgetni, mert egy idő után megszokja az állat. Ezek a riasztók az emberi fül számára nem hallható ultrahangot bocsátanak ki, melyek képesek elzavarni a nyestet. Mi eddig csak vakondriasztót alkalmaztunk, ami ugyanezen az elven működik, az bevált, azóta nincs vakondunk, szóval egy próbát megér. 
NYESTSPRAY
Ma már a legtöbb mezőgazdasági-, vagy autósbolt polcain szerepel a nyest elleni riasztóspray. Használata egyszerű, hátránya viszont az, hogy hetente újra kell fújni a területet. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy ez sem a leghatékonyabb megoldás, mivel egy idő után megszokja a szagot a kis ravasz állatka.

NÉPI MEGOLDÁSOK
Rejtsünk el a motortérben kutyaszőrt, vagy gázolajjal/benzinnel benedvesített rongyot, ezeket a szagokat utálják a nyestek. Hátrányuk az, hogy mi is érezni fogjuk, és nem kellemes számunkra sem az illatanyag. Megoldást jelenthet még az ecet is, mivel ezt sem szeretik, permetezzünk ecetes vizet az autók kerekeire, illetve a motortérbe

Forrás és a teljes cikk a linkre kattintva megtekinthető: https://www.agraroldal.hu/nyest-ellen.html
Kiemelt kép forrása: BAMA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük