Ha szereted a sütést nem igénylő desszerteket, akkor ez kedvenced lesz.
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1,5 kg alma
2 csomag vaníliapuding
200 g kristálycukor
500 ml víz
1 db citromdió vagy mogyoró
díszítéshez reszelt csokoládé díszítéshez háztartási keksz tej
ELKÉSZÍTÉS MENETE
- Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, Edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, felöntjük 100 ml vízzel és puhára főzzük.
- A pudingport a 400 ml vízben csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a puha almához. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, majd amikor már kellően sűrű, levesszük a tűzről.
- Egy magas falú tepsit előkészítünk. Az alját tejbe áztatott keksszel kibéleljük. Megkenjük az almás-pudingos keverékkel, majd újabb réteg keksz, újabb réteg puding…
- Tetejét darált dióval vagy mogyoróval, esetleg reszelt csokoládéval díszítjük. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.
nagyon guszta, egyszerű sütei ebben a melegben! köszönöm a receptet!