vadász konyha Vadászház

Ínycsiklandozó Almás szelet sütés nélkül

Ha szereted a sütést nem igénylő desszerteket, akkor ez kedvenced lesz.

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1,5 kg alma

2 csomag vaníliapuding

200 g kristálycukor

500 ml víz

1 db citromdió vagy mogyoró

díszítéshez reszelt csokoládé díszítéshez háztartási keksz tej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, Edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, felöntjük 100 ml vízzel és puhára főzzük.
  2. A pudingport a 400 ml vízben csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a puha almához. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, majd amikor már kellően sűrű, levesszük a tűzről.
  3. Egy magas falú tepsit előkészítünk. Az alját tejbe áztatott keksszel kibéleljük. Megkenjük az almás-pudingos keverékkel, majd újabb réteg keksz, újabb réteg puding…
  4. Tetejét darált dióval vagy mogyoróval, esetleg reszelt csokoládéval díszítjük. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.

One thought on “Ínycsiklandozó Almás szelet sütés nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük