Egyéb

Itt a pontos dátum mikor érkezik A HAVAZÁS ÉS A FAGY az egész országra! Havazással, borzalmas hideggel jön be az igazi tél!

Ekkor érkezik meg az igazi tél.

EKKOR ÉRKEZIK A HAVAZÁS ÉS A FAGY! Országos fagy ekkor érkezik, havazással, borzalmas hideggel köszönt be az igazi tél!

A héten már több helyen is havazni kezdett az országban, így fehérbe borult Bánkút vagy a Kékestető is. Azonban téltől kapunk még egy kis haladékot: szerdáig igazi indián nyárban lesz részünk, csütörtöktől azonban egy hidegfront miatt beköszönt az igazi fagyos tél – írja a Borsonline.

A magasban a modellek -3, -8 fok közötti hőmérsékleteket várnak, ami az átlagnál 10-12 fokkal hidegebb. Szombattól éjszakánként országszerte fagyos idő lehet, a fagyzugos helyeken -5, -10 fokos fagy sem kizárt. Napközben is 10 fok alatti maximumok lehetnek. Ha lesz csapadék, az síkvidéken is hó, havas eső lehet.

Az utóbbi években enyhék voltak a telek, de minden jel szerint idén igazi zimankós, kemény tél várható. A Sever Weather Europe előrejezése szerint hűvös hónapokra számíthatunk, és ennek a sarki örvény az oka. Ez az örvény idén lehúzódhat Európa délebbi részeire, így hazánkra is. A hosszútávú előrejelzéssel kapcsolatban még sok a bizonytalanság, de az biztos, hogy az október máris hűvösebb, mint amit az elmúlt években, és ha igazak a jóslatok, akkor idén rengeteg havat, kőkemény mínuszokat tartogat számunkra a tél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük