Képek, Idézetek, Videók

lelőtték a játszótérre tévedt vaddisznókondát

Vizsgálat indult a történtekkel kapcsolatban.

A város polgármestere vizsgálatot indított, miután rendőrök leöltek egy vaddisznócsaládot Róma egyik játszóterén – adta hírül a BBC

Egy vaddisznó koca hat malacával együtt tévedt a Vatikán közelében lévő játszótérre, ahol a gyerekek etetni kezdték az állatokat.

A kiérkező rendőrök altatólövedékkel lelőtték az állatokat, majd méreginjekciót adtak be nekik. Az állatok legyilkolása miatt a környékbeli lakosok és az állatvédő szervezetek felháborodtak. A helyi hatóságok azt nyilatkozták, hogy azért kellett megölni a vaddisznókat, mert nem álltak rendelkezésre az elszállításukra alkalmas ketrecek.

A város vezetése vizsgálatot indított, hogy kiderítsék, az illetékesek helyesen követték-e az ilyen esetekre kidolgozott protokoll utasításait.

Disznóprobléma a Balatonnál

Idehaza sem rózsás a helyzet, Balatonszepezden és a környező falvakban a területileg illetékes vadásztársaság lényegében nem törődik a kialakult tarthatatlan helyzettel, látszatintézkedésként mobil leseket telepít, de valódi vadgazdálkodást nem végez, így egyre több nyaralótulajdonos fé, még a saját ingatlanjának területén is.

De a disznó nem játék, legutóbb a Mecsekben került egy család a vaddisznókonda fogságába, ki kellett menteni őket.

Forrás: BBC
Képek: Unsplash

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük