Az almát pudingporral összekeverjük és ettől sűrűsödni fog!
Elkészítés
3 tojásból piskótát sütünk.
1 kg reszelt almát megpárolunk ízlés szerint 3 -4 ek.cukorral. Fél csomag pudingporral sűrítjük és hűtjük.
1.5 csomag pudingport kb. 4 ek.cukorral felfőzünk, 0.5 l tejbe, majd kb. 8 dkg vajat, 2 ek.tejfölt adunk hozzá és hűtjük.
A kihűlt piskótára rákenjük a párolt almát, pudingot, majd 2 dl felvert habtejszínt rákenjük a krémre.
Tepsi mérete : 24 × 24 cm
Alma párolását így csinálom: Lereszeltem az almát, cukorral ízesítettem, pároltam, fél csomag vanília ízű pudingorral megszórtam, elkevertem, kettő hátmat rottyant és készen van.
Károlyné Payerl konyhájából!
Mária Pásztorné Máté: – Ma megcsináltam, nagyon finom
Kovàcs-Faragó Nikolett: – Köszönöm a receptet isteni finom lett.
Mondi Nikoletta: – Nagyon finom lett
Orsós Zsuzska: – En is meg sütöttem és nem utoljára Nagyon finom !!