Hírek és események

Most már biztos ekkor várható az országos fagy, havazással, fogcsikorgató hideggel jön az igazi tél!

Ekkor jön a tél.

EKKOR ÉRKEZIK A HAVAZÁS ÉS A FAGY! Országos fagy ekkor érkezik, havazással, borzalmas hideggel köszönt be az igazi tél!

A következő napokban már fagyokra is készülni kell – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán. Azt írták: egyelőre gyenge fagyok fordulhatnak elő, péntek reggelre legnagyobb eséllyel az Északi-középhegységben – főleg Borsodban – lehet gyenge fagy. A Kisalföld tágabb környezetében, valamint az Őrség és a Nyírség egyes részein is megvan az esély fagyokra, ezeken a tájakon a szél időszakos leállása kulcsfontosságú tényező lehet. A középső országrészben pedig a rétegfelhőzet megmaradása/kialakulása akadályozhatja meg, hogy 0 fok alá hűljön a levegő.

Országos előrejelzés: vasárnap estétől hétfő reggelig

A kezdetben derült tájakon köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely hajnalra az ország legnagyobb részét beborítja. Helyenként szitálás előfordulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban -1 és +6 fok között alakul.

Országos előrejelzés: hétfő reggeltől hétfő éjfélig

Az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Az Északi-középhegység egyes részein van nagyobb esély a rétegfelhőzet feloszlására, errefelé több órára is kisüthet a nap. A borult tájakon szitálás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 9 fok között alakul, de a napos tájakon 10 és 14 fok közé melegszik fel a levegő.

Országos előrejelzés: kedd

Túlnyomóan borult, párás, több helyen napközben is ködös időre lehet számítani, inkább csak a hegyekben valószínű több-kevesebb napsütés. Több helyütt előfordulhat szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Országos előrejelzés: szerda

Túlnyomóan borult, párás, helyenként napközben is ködös időre lehet számítani. Több helyütt előfordulhat szitálás. A keleti, délkeleti szél néhol időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Országos előrejelzés: csütörtök

Túlnyomóan borult, párás, helyenként napközben is ködös időre lehet számítani, csak kisebb körzetekben szakadozhat fel a felhőzet és van esély napsütésre. Több helyütt előfordulhat szitálás. A déli, délkeleti szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Országos előrejelzés: péntek

Túlnyomóan borult, párás, helyenként napközben is ködös időre van kilátás, csak kisebb körzetekben szakadozhat fel a felhőzet és van esély napsütésre. Helyenként előfordulhat szitálás. Néhol időnként megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük