De bármikor helyt áll ez a recept.
A próba a tavaly volt, bevált, finom lett:-) Nekünk nagyon bevált:-)
Hozzávalók:
- 1 kg szarvascomb
- 30 dkg sonka
- 1 g töröttbors
- 2 dkg só
- 2 dkg mustár
- 10 dkg zsír
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 dl tejföl
Elkészítése:
A szarvascombjának vastagabb részéből ujjnyi vastag szeleteket vágunk és húsverő kalapáccsal vékonyan kiverjük. Sóval, töröttborssal megszórjuk, és vékonyan megkenjük mustárral. A hússzelet alá szélesre vágott sonka kövérjét teszünk és azzal együtt összecsavarjuk, két, esetleg három helyen átszúrva fogvájóval, hogy a csavarás tartós legyen. Zsíron egy kis fej vöröshagymát megpirítunk, belerakjuk a húsgöngyölegeket, leöntjük tejföllel és lassú tűzön, fedő alatt, két óra hosszat pároljuk. Ha szükséges, tejföllel pótoljuk az elfövő levet.