vadász konyha Vadászház

mutatjuk, hogy készül az igazi házi szalámit otthon!

Ugye, hogy mennyivel finomabb amit otthon készítünk?

Kóstold meg a valódi szalámit, amit te magad készítesz! Nincs tele színezékekkel és káros anyagokkal, ehelyett csak simán finom!

Hozzávalók:

  • 8 kg disznóhús
  • 2 kg marhahús
  • 25 dkg só
  • 4 dkg fekete bors
  • 4 dkg fehér bors
  • 3 dkg salétrom
  • 3 dkg fokhagyma
  • 2 dl konyak

Elkészítése:

Nyolc kiló kövér disznó- és két kiló marhahúsból készítjük. A húsokat kockára vágjuk, és két napig hideg helyen, deszkára terítve, szikkadni hagyjuk. Utána apróra ledaráljuk, teszünk hozzá negyed kiló sót, négy deka fekete, egy deka fehér borsot, három deka salétromsót, három deka péppé zúzott fokhagymát és két deci konyakot. Vastag marhabélbe töltjük, nagyon szorosan. Végül bekötjük a végét, és spárgával még kereken kötjük. Két napig felakasztva szikkadni hagyjuk, utána hideg füstre tesszük. Szellős helyen, felakasztva tároljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük