Hírek és események

Nagyon veszélyes afrikai kullancsot fedeztek fel – számos veszélyes betegséget hordoz

A cikkből kiderül…..

Rossz hír, hogy eszméletlenül veszélyes, terjesztheti többek között a vérzéses krími-kongói lázat is. Sokan mondogatják, hogy a klímaváltozás nem is létezik, és nem kell tennünk semmit, mivel nincs semmi baj. Ideje lenne, hogyha végre mindenki észbe kapna, ugyanis a klímaváltozás létező jelenség, és egyre nagyobb károkat okoz.

A Németországban és Magyarországon is megjelent kullancsfaj (Hyalomma marginatum) Afrikában őshonos, annyira új a kontinensen, hogy még nincs is magyar neve. Különlegessége, hogy megdöbbentően ellenálló, és a krími-kongói vérzéses láz vírusát hordozhatja. 

A betegség azért veszélyes, mert csak a megfertőződés után pár nappal jelentkeznek a tünetek, ráadásuk megtévesztők, influenzaszerűek (fejfájás, gyengeség, láz, izomfájdalom).

Ezek a panaszok nagyjából egy hétig tartanak, ezután jelentkeznek a komolyabb tünetek: bevérzések a nyálkahártyán, különböző testnyílásokból vér szivárog. Borzalmas betegség, ami sajnos magas halálozási aránnyal jár. 

A teljes cikk itt olvasható: https://www.agraroldal.hu/afrikai-kullancs.html?fbclid=IwAR1HPyr9Hs0gSJ2H83WORz7FGuQteR-C_TSn7d_y18jKnXHkYq838n9jfpY
Kiemelt kép forrása: BeregiHirek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük