Vadászház Vidék

Nem is gondolnád, hogy mennyi mindenre gyógyír a sál

A  sál orvosság, hatása a következő

1. Segít megelőzni a megfázást

Egy ősi kínai mondás szerint: „…még a halhatatlanok is vigyáznak, nehogy a tarkójukat szél érje”. Itt tarkó alatt elsősorban az agy hátsó részét kell érteni , mivel a nyaki területen található fontos akupunktúrás pontok azok, amelyeken a legkönnyebben behatol a hideg és a szél. Mind e mellett a gerincen találjuk az ember legfontosabb méregtelenítő meridiánját, a húgyhólyag meridiánt. Ha a hideg szél ezen a meridiánon keresztül lép be a szervezetbe, akkor gyakran okoz hideg-szél típusú megfázást. Mindössze egy vékony sál képes bebugyolálni ezeket a hidegre érzékeny akupontokat és segít, hogy időben elkerüljük a megfázást.

2. Gyógyítja a nyakcsigolya bántalmakat

Az emberi szervezetben keringő vér 70%-a az agy ellátását végzi, ide a nyakunkon lévő erek szállítják a legtöbb vért, tehát a nyakcsigolya betegségeket komolyan kell venni.

Sok helyen halljuk, hogy a nyakcsigolya problémák oka a foglalkozási ártalom, a túlzott igénybevétel, de kevesen tudják ezeknek a betegségeknek egy fontos faktorát. A kínai orvoslás szerint a betegséget kialakító tényezők az ún. 6 külső ártó, tehát a szél, a hideg, a hőség, a nyirkosság, a szárazság és a tűz. Ezek közül is a szél és a hideg ártó a két csúcstartó. A nyaki terület az emberi test erődje, nem csak, hogy behálózzák az erek, de számos alapvető akupont is található itt. Amikor bejut a hideg-szél ártó és nem kezeljük időben, könnyen előidézhet nyakcsigolya problémákat.  A megelőzés érdekében a hűvös őszi és téli napokon tartsuk melegen sállal a nyakunkat.

3. Megszünteti a derék- és hátfájást

A nyaki terület egy kapu a hát és derék tájék felé. Ha hosszú időn keresztül ülünk a számítógép előtt, könnyen kialakulhat a nyak-hát-derék izommerevség, a vérkeringés akadályozott, ennek következtében jelentősen meggyengyül a külső ártókkal szembeni ellenállóképesség. Ilyenkor, ha még a hideg szél is támad, jelentkezhetnek derék és hátfájdalmak valamint izomgörcsök. Esetenként a fájdalom kisugározhat egészen a vállakig. Ha testünk hosszú időn keresztül ki van téve a hideg-szél rohamozásának a hideg-nyirkos típusú betegség is könnyen kialakulhat.

Egy ősi kínai mondás szerint: „megrántom egy hajszáladat és vele mozdul az egész tested” . A holisztikus szemlélet szerint ez nem jelent mást, mint, hogy minden mindennel összefügg. Mi más szemléltethetné ezt a mondást jobban, mint a nyakunk központi szerepe. Óvjuk hát és tartsuk melegen !

Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük