Természet

Olvadó gleccserek egy rétisas szemszögéből- bámulatos videó!

Azt, hogy melegednek a tengerek, és olvad a jég a Földön, tudjuk már egy ideje.

Azt, hogy melegednek a tengerek, és olvad a jég a Földön, tudjuk már egy ideje. Az antarktiszi jégolvadás mértéke 2007 és 2016 között megtriplázódott a tíz évvel korábbi időszakhoz képest a globális felmelegedés miatt, ea klímaváltozás hatásait azonban még mindig nem veszik sokan elég komolyan.

Jacques-Olivier Travers francia solymász a napokban kamerát szerelt egy Victor nevű kilencéves rétisasra, mert reméli, ha az ő szemén keresztül sokan meglátják az olvadó világot, az Alpok pusztuló gleccsereit. Így talán meggyőzhetőbbek lesznek arról, hogy változtatásokra van szükség, továbbá, hogy jobban oda kell figyelnünk az állatok természetes élőhelyeire, s meg kell óvnunk azokat.

https://www.facebook.com/uniladmag/videos/2427718223990084/?t=51

A rétisas október 4-én kezdte meg öt szakaszra felosztott útját a svájci Piz Corvatsch csúcsáról. Travers az állat hátára egy 360 fokos kamerát erősített, és egy GPS-nyomkövetőt is szerelt rá. Németországon, Ausztrián és Olaszországon át vezetett a madár útja, aminek a vége Franciaország. Victort egy solymász engedte útjára minden repülés alkalmával, s ezek végeztével a madárnak meg kellett találnia Traverst, aki a hegy lábánál várta madarát. A közben megtett út alatt elkészültek a hihetetlen felvételek.

Az Eagle Wings – Protecting the Alps Facebook oldalon Victor útja nyomon követhető.

,,A sas szemével kell látnunk, hogy meghozzuk a helyes döntést”, tartja egy irokéz mondás. Jacques-Olivier Travers most megmutatta nekünk, mit lát a sas. Az már az embereken múlik, mit kezdenek a tudással.

Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu

Kiemelt kép forrása: Bumm.sk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük