Hírek és események

Rókainvázió, tarthatatlan a helyzet a Vas megyei településen

Olyan sok a róka a településen, hogy az önkormányzat úgy döntött, lépniük kell, ezért a Vadkert Vadásztársaság segítségével beszereztek egy 100 ezer forintos rókacsapdát. Azt először egy olyan ház kertjében állítják fel, ahova már odaszokott az állat, aztán mindig oda viszik majd, ahol a leginkább szükség van rá.

A legrosszabb talán ősszel volt a helyzet, de tavasszal is várható egy hullám, hiszen megszületnek a kis rókák. Volt, akinek harminc tyúkját ölte meg puszta szórakozásból a róka úgy, hogy egyenként leharapta a madarak fejét, miközben nem evett meg egyet sem. Időről időre sikerül egy-egy rókát megfogni, ám az az érzése az embernek, hogy ahogy egy eltűnik, mindjárt három terem a helyébe.

Felmerül a kérdés, hogy mivel jóformán nincs is tél, a rókák könnyen találnának maguknak táplálékot, miért kockáztatják mégis, hogy bemerészkednek az emberek közé? Mert nagyobb energiabefektetés egy pocok után eredni, mint egy tyúkot elkapni, ráadásul kisebb sikerrel és kevesebb táplálékkal is kecsegtet, a róka pedig ravasz állat, tudja ezt.

Forrás és a teljes cikk itt olvasható: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/rokainvazio-keseriti-meg-a-pecoliek-eletet-volt-akinek-harminc-tyukjaval-vegzett-a-ragadozo-allat-3790956/
Kiemelt kép forrása: https://www.origo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük