Mennyei sertéscomb ízletes szószban.
Puha, szaftos sertésszelet ízletes szószban, zöldséggel, ez a pozsonyi sertésszelet. A kiadós ételt főtt tésztával tálalom, és mindig nagy sikert aratok vele. A jó öreg kukta még mindig csodákra képes, a hús fantasztikusan megpirul. Zöldségnek fehérrépát, bébirépát és borsót választottam. A recepthez a maradék húslevest, alaplét is fel tudjuk használni, a siker pedig egyszerűen garantált. Szerző: Danka
ALAPANYAGOK
kb. 800 g szeletelt sertéscomb
2 db közepes fej vöröshagyma apróra vágva
2 ev. kanál paradicsompüré
200 g fagyasztott bébirépa
100 g fagyasztott borsó
1 db fehérrépa kockázva
2 db nagyobb csemegeuborka
kb. 750 ml alaplé
½ db citrom leve
200 ml tej
100 ml habtejszín
víz
búzafinomliszt
só
őrölt pirospaprika
olaj
ELKÉSZÍTÉS MENETE
- A húst kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
- A hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk (serpenyőben, egy kevés olajon), majd egy kukta aljára tesszük. A serpenyőben, amiben a hússzeleteket megsütöttük, megpirítjuk a hagymát, egy kevés vízzel felöntjük, majd ezzel locsoljuk meg a hússzeleteket. Hozzáadjuk a paradicsompürét, ízlés szerint sózzuk, felöntjük az alaplével (a hússzeletek legyenek teljesen ellepve), lefedjük és 40 percig pároljuk.
- A húst kivesszük a kuktából, a főzőlébe beletesszük a kockára vágott fehérrépát és kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a répát, a borsót, az apróra vágott uborkát, a citrom levét, egy kevés vízzel elkevert lisztet, majd további 10 percig főzzük.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, tejjel és tejszínnel felöntjük, alaposan elkeverjük, majd visszatesszük a hússzeleteket. Egyet forralunk rajta és tálaljuk.
- Tésztával tálaljuk.