vadász konyha Vadászház

Szaftos és ízletes Pozsonyi sertéshús tésztával

Mennyei sertéscomb ízletes szószban.

Puha, szaftos sertésszelet ízletes szószban, zöldséggel, ez a pozsonyi sertésszelet. A kiadós ételt főtt tésztával tálalom, és mindig nagy sikert aratok vele. A jó öreg kukta még mindig csodákra képes, a hús fantasztikusan megpirul. Zöldségnek fehérrépát, bébirépát és borsót választottam. A recepthez a maradék húslevest, alaplét is fel tudjuk használni, a siker pedig egyszerűen garantált. Szerző: Danka

ALAPANYAGOK

kb. 800 g szeletelt sertéscomb

2 db közepes fej vöröshagyma apróra vágva

2 ev. kanál paradicsompüré

200 g fagyasztott bébirépa

100 g fagyasztott borsó

1 db fehérrépa kockázva

2 db nagyobb csemegeuborka

kb. 750 ml alaplé

½ db citrom leve

200 ml tej

100 ml habtejszín

víz

búzafinomliszt

őrölt pirospaprika

olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A húst kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
  2. A hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk (serpenyőben, egy kevés olajon), majd egy kukta aljára tesszük. A serpenyőben, amiben a hússzeleteket megsütöttük, megpirítjuk a hagymát, egy kevés vízzel felöntjük, majd ezzel locsoljuk meg a hússzeleteket. Hozzáadjuk a paradicsompürét, ízlés szerint sózzuk, felöntjük az alaplével (a hússzeletek legyenek teljesen ellepve), lefedjük és 40 percig pároljuk.
  3. A húst kivesszük a kuktából, a főzőlébe beletesszük a kockára vágott fehérrépát és kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a répát, a borsót, az apróra vágott uborkát, a citrom levét, egy kevés vízzel elkevert lisztet, majd további 10 percig főzzük.
  4. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, tejjel és tejszínnel felöntjük, alaposan elkeverjük, majd visszatesszük a hússzeleteket. Egyet forralunk rajta és tálaljuk.
  5. Tésztával tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük