Szeretnél szarvasburgert elkészíteni házilag? Most megteheted, mutatjuk hogyan!
Hozzávalók:
- 1 kg szarvaslapocka
- 30 dkg füstölt szalonna
- 1 tk fokhagymapor
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek Wochestershire szósz
- 1 ek sötét szójaszósz
- 1 kk őrölt fehérbors
- 1 kk őrölt feketebors
- 1 kk őrölt erőspaprika (elhagyható)
Elkészítés: A szavashúst lehártyázzuk, majd finomra daráljuk a jó minőségű szalonnával és a kis fej vöröshagymával együtt. Ha ezzel megvagyunk, a darálthúsos masszát elkeverjük a fűszerekkel és a szószokkal, majd lefedve, legalább egy éjszakán át hagyjuk érlelődni a hűtőszekrényben. Sütés előtt egy folpackra helyezzük a húst és hengert formázva belőle szorosan feltekerjük, majd egy fél órára a fagyasztóba helyezzük, hogy jól összeálljon és könnyen szeletelhető legyen. Ezután 2-3 cm vastag szeleteket vágunk a 10-12 cm széles hengerből, majd a fóliát eltávolítva, grillrácson vagy serpenyőben, oldalanként 3-4 percig sütjük az így kapott húspogácsákat.