vadász konyha

Szarvasburger házilag

Szeretnél szarvasburgert elkészíteni házilag? Most megteheted, mutatjuk hogyan!

Hozzávalók: 

  • 1 kg szarvaslapocka
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek Wochestershire szósz
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 1 kk őrölt fehérbors
  • 1 kk őrölt feketebors
  • 1 kk őrölt erőspaprika (elhagyható)

Elkészítés: A szavashúst lehártyázzuk, majd finomra daráljuk a jó minőségű szalonnával és a kis fej vöröshagymával együtt. Ha ezzel megvagyunk, a darálthúsos masszát elkeverjük a fűszerekkel és a szószokkal, majd lefedve, legalább egy éjszakán át hagyjuk érlelődni a hűtőszekrényben. Sütés előtt egy folpackra helyezzük a húst és hengert formázva belőle szorosan feltekerjük, majd egy fél órára a fagyasztóba helyezzük, hogy jól összeálljon és könnyen szeletelhető legyen. Ezután 2-3 cm vastag szeleteket vágunk a 10-12 cm széles hengerből, majd a fóliát eltávolítva, grillrácson vagy serpenyőben, oldalanként 3-4 percig sütjük az így kapott húspogácsákat.

Ízlés szerint olvaszthatunk szarvasburgerünk tetejére sajtszeleteket, a szezámmagos zsemlével készített szendvicset pedig gazdagíthatjuk még a szokásos szószokon és idényzöldségeken kívül grillezett gombával, baconnel, vagy házi készítésű barbecue szósszal, remulád mártással is.
Forrás: boresvad.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük