Hírek és események

Szívszorító: Menedék után kutatnak az őzek az áradó Tiszánál

Igen nagy a baj az áradó Tiszánál.

A Tiszán, a Krasznán, a Túron és a Szamoson is tetőzött az árhullám, a folyókon lassú apadás kezdődött, közölte a honlapján a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Fetivizig) kedden, írta az MTI

Fotó: MTI/Balázs Attila

A Tisza Tiszabercelnél hétfőn nagyon hosszan, tizenhat órán keresztül tetőzött, majd éjféltől az alsó szakaszon is megindult a vízszintcsökkenés. A folyón levonuló árhullám Tokajnál érte el a tetőzésközeli vízszintet.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Az árvíz az állatvilágot is megzavarta

Az MTI munkatársa az árvíz elől menedéket kereső őzeket kapott lencsevégre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a rakamazi üdülőövezetben február 16-án. Ezen a napon délután a Tisza kevéssel 800 centiméter alatt tetőzött Tokajnál.

A hidrológiai előrejelzések szerint a következő néhány napban a Felső-Tisza vízgyűjtőjén 7-13 milliméter csapadék várható, ez a mennyiség azonban nem fogja lassítani az árhullámok levonulását

– olvasható a honlapon.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Jön a segítség

A Mályi Madármentők mindennapjairól készült egy lélekemelő film. Sokszor kerülnek bajba állatok, de sok segítőkész ember siet a segítségükre. A minap tűzoltók mentettek őzet, a Hortobágyi Madárkórház segítségével pedig pocsolyába fagyott kis vöcsököt mentettek. Szentesen járókelők mentettek december elején egy gólyát. De mentettek meg dobozban kidobott kiskutyákat, bajba jutott egerészölyvet a rendőrség munkatársai. De ugyanígy a “Szolgálunk és védünk!” jegyében mentettek őzet is. De nyújtottak segítséget fészekből kiesett gólyának is. Viszont fontos tanulság, nem kell minden állatot megmenteni!

Forrás, fotók: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük