Vadász Barát oldal – ahol a természet és vadász az emberrel összeér

A vadászat és vadgazdálkodás manapság mostoha gyerekként él az átlag emberek tudatában, pedig eme érdekes világ rengeteg szépséget hordoz magában és hosszas évek alatt szerzett tapasztalatra, tudásra épül. A Vadász Barát oldal szerkesztője Horváth Márk azon dolgozik, hogy a vadászatot és a természetet egy kicsit közelebb vigye az emberekhez.

Vadász Barát oldal – ahol a természet és vadász az emberrel összeér

Szia Márk! Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérésemet az interjúra! Röviden be tudod mutatni magad mutatni az olvasóknak, hogy ki is vagy?

Sziasztok! Horváth Márk vagyok jelenleg 17 éves, Rábapatyi lakos. A Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola  és Kollégium,erdész & vadgazdálkodási technikum tanulója vagyok immár 4. éve. Hobbim a természetfotózás, túrázás illetve a facebookon követhető Vadász Barát nevű oldal szerkesztése.

14012048_1106245072786790_1043216497_n-768x576
Fotózás közben

Először hányan kezdtétek el?

Nos, az oldal 2012.december 6-án alapult és hárman kezdtük el szerkeszteni, ha lehet így fogalmazni. Személyesen nem ismertük egymást a facebookon ismerkedtünk, mert közös érdeklődési körünk a vadászat volt. Magát az oldalt Balog Máté hozta létre, a név, mint Vadász Barát, pedig Fajka Dániel fejéből pattant ki. Engem, ha jól emlékszem a második vagy harmadik nap vettek be a csapatba és így kezdtünk neki az egésznek.

Milyen nehézségek merültek fel az oldal tartalom generálása közben?

A szerkesztésben először a legnagyobb problémát az jelentette, hogy nem mindig volt arányos időnk foglalkozni az oldallal. Egyszer az egyikünk nem ért rá, másszor a másikunk… ez így ment közel egy évig.  Amikor elérkeztünk erre a pontra úgy döntöttem, hogy folytatni szeretném az oldal szerkesztését, ha kell egyedül is. Nagyon a szívemhez nőtt az oldal és kötelességemnek éreztem/érzem azt, hogy a laikus és „átlag” emberekhez próbáljam közelebb vinni a természetet illetve a vadászatot. Így közel 3 éve jómagam szerkesztem az oldalt. Iskolaidőben a hétköznapokon szinte semmi időm nincs foglalkozni az oldallal, mivel koleszos vagyok eléggé kötött a szabadidőm így csak a hétvégéken tudok az oldallal foglalkozni, de a jövőben ezen igyekszem változtatni.

14081235_1106235602787737_79732569_n-768x576

Milyen észrevételeket kapsz a látogatóktól?

Pozitív és negatív megjegyzéseket egyaránt. De kijelenthetem, hogy a pozitív emberek száma sokkal több. A magyar vadfotósok képei közül igyekszem a legtöbbet megosztani,valamit bárki képét, aki ezt megfelelő minőségben el tudja küldeni. Szóval bátran küldhetnek fotókat, videókat, élménybeszámolókat a kedves érdeklődök, természetesen olyan formátumban hogy ezt publikálni lehessen. Valamint igyekszem az éppen aktuális vadászathoz kapcsolódó cikkeket megosztani, hogy képben legyenek a szakmát végző vagy iránta erősen érdeklődő személyek is.

13094324_1034948679916430_458491209480899180_n-768x512
Fotó: Horváth Márk

Tervezel esetleg tovább lépni akár egy weboldalt is elindítani?

Weboldalt nem szeretnék indítani, mert túl nagy a konkurencia, manapság rengeteg ilyen weblap van és nem hinném, hogy sikeresen tudnám üzemeltetni. Úgy gondolom, amíg tudom szerkesztem továbbra is ebben a „felállásban” az oldalt. Remélem, hogy elérem a célom és egyre több ember fogja megérteni a vadászat és vadgazdálkodás miértjét, valamint sikerül a publikált fotókkal kedvet adni az embereknek a természetjáráshoz és a vadak szeretetéhez, megismeréséhez…

Köszönöm szépen a válaszaidat és bízom benne továbbra is renget szép, érdekes és hasznos dolgot láthatunk az oldalon!

A Vadász Barát oldallal kapcsolatban további infókat találtok itt:

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük