Nyúlragu marengói módra

Amit mi most készítünk az Észak-Olaszországból származik. Viszonylag rövid idő alatt finom ételt készíthetünk. Ha nem kedveljük a nyulat csirke és bárányhússal is nagyon ízletes…

screenshot_1-custom

Összesen 4 főnek elegendő alapanyagot használunk.

Hozzávalók:

  • egy nyúl (körülbelül 1 kg-os),
  • 0,5 l húsleves,
  • 1 vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 szál zeller,
  • 1 sárgarépa,
  • 300 g csiperke gomba,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 20 gramm apróra vágott szalonna vagy bacon,
  • 4 hámozott paradicsom, ha szeretjük
  • 1 pohár fehér bor,
  • só,
  • bors,
  • extra szűz olívaolaj.
  • ízesítjük még zsályával és rozmaringgal.

Tipp:

(30 percre érdemes főzés előtt vízben és ecetben áztatni a húst így még finomabb)

screenshot_13-custom

screenshot_5-custom

screenshot_2-custom

screenshot_3-custom

screenshot_4-custom

screenshot_6-custom

screenshot_7-custom

screenshot_8-custom

screenshot_9-custom

screenshot_10-custom

screenshot_11-custom

screenshot_12-custom

screenshot_14-custom

screenshot_15-custom

screenshot_16-custom

screenshot_17-custom

screenshot_19-custom

screenshot_18-custom
screenshot_21-custom
screenshot_23-custom        screenshot_22-custom   screenshot_20-custom

Elkészítés:

Zöldségek előkészítése:

A fent felsorolt zöldségeket daraboljuk össze olyan kicsire, amennyire csak tudjuk.

A nyúl előkészítése:

Fektessük hanyatt a nyulat és vegyük a belsőségeket, majd fordítsuk hasra vágjuk le az első lábakat és ezután a hátsókat. Ezeket is vágjuk ketté. Majd jöhet a gerincrész is. Megmossuk a feldarabolt nyulat majd ezután egy tálba tesszük és megszórjuk liszttel és ebbe bele is forgatjuk.

Ezután szükség lesz egy serpenyőre, amelyben olajat forrósítunk és ebbe helyezzük a húsokat. Jöhet rá a rozmaring, zsálya és az apróra vágott vagy összezúzott fokhagyma. Mind a két oldalát megpirítjuk a beforgatott húsoknak. A megsült húsokat vegyük ki egy edénybe.

A serpenyőbe teszünk egy kanál olajat, majd adunk hozzá még zsírt és hagyjuk hogy szépen felolvadjon. Beleöntjük az apróra vágott zellert, sárgarépát és a hagymát. Ezeket megdinszteljük majd rátesszük a korábban elkészített nyulat. Összeforgatjuk majd ráöntjük a fehérbort. (ezt megvárjuk, hogy lassan elpárologjon róla) Jöhet a hámozott paradicsom és egy szedőkanál húslevest is adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ráhelyezünk egy fedőt és kb. 20 percig pároljuk így. Ha úgy látjuk, hogy még nem párolódott meg kellően a hús akkor adjunk még hozzá húslevest. Ez idő alatt össze tudjuk vágni a zellert és a répát. Ezeket is hozzáadjuk a nyúlhoz. (további egy kanál húslevest adhatunk hozzá, ha szükséges) Összevágjuk a gombát, majd ezt is beletesszük a serpenyőbe. Összeforgatjuk az egészet és újra sózzuk és borsozzuk. Jöhet az aprított petrezselyem és egy újabb szedőkanál húsleves. Helyezzük rá újra fedőt és még 30 percig együtt pároljuk. Körülbelül 50 perc alatt készült el az ételünk.

screenshot_26-custom

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.