Somogy és Baranya a terelővadászatok hazája – HBVideo

Hajba Balázs újabb filmjében a terelővadászat kerül bemutatásra. A terelővadászat más néven rigli, a nagyvad egyik társas vadászati formája.

15227865_1311676895562732_1896486724_n

A terelővadászat elég komoly vadászati szakmai csoportot igényel, mint a terelők (hajtók), mint a leálló vadászok személyét tekintve. Hajba Balázs elmondása szerint egyik legnehezebben elkészült film, még ha csak 25 perces is, mert a forgatásra rengeteg időt kellett szánni, hogy be tudjunk mutatni pár a terelést jellemző képsorokat. De a filmben kivétel nélkül komoly vadászati élményt ad vissza így a TV képernyői előtt is! Mintha csak mi is ott lennénk a vadászatokon. A filmet külön színesíti, hogy jócskán szerepel benne a legszívesebben vadászott fajunk a vaddisznó is.
A képsorok közt feltűnik Vaáry Péter a film ötletadója és Szerdahelyi András Koronglövő Világ és Európa bajnok is aki nem csak a sportlövészetet, hanem a vadászatot is kimagasló szinten űzi. A Terelővadászatban a vaddisznó mellett elejthető a gím, dám, muflon és őztarvad is, de szigorú feltételek mellett. Lőhető még a róka és az aranysakál is. Balázs elárulta nekünk, hogy a film rendezése mellett operatőrként is közreműködik, de a teljes film elkészültéig több ember bevonásával, komoly szakemberekkel kell dolgoznia. A stáb operatőr: Hajba Balázs, Linzenbold Attila, szöveg: Bors Richárd, Hajba Balázs, narrátor: Papp János, rendezte: Hajba Balázs, de további részletek áruljon el maga film, amit hamarosan vetíteni fog a F&H TV csatorna is. Ne hagyjátok ki a premiert!

 

További videókat találtok itt:

https://www.youtube.com/user/hbvideohungary/videos

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.