Vadászok pizzája

Ez a recept biztosan nem csak a szemet, de a gyomrot is megörvendezteti a hideg napokon. A recept különlegessége, hogy megmutatja a szarvashús mennyire jól tud illeszkedni az olasz és francia klasszikus ételekhez. 

A leírt alapanyagok négy mini pizza elkészítésre elég.

Hozzávalók:

pizza tésztához:

8 evőkanál olaj | 200 ml langyos víz | 1 teáskanál só | 400 g liszt | 1 csomag száraz élesztő

Feltét:

só| bors | fokhagyma | 200 g reszelt mozzarella | 8 evőkanál paradicsomszós | 2 marék rukkola | 200 g szarvashús (szarvasbélszínt olvastam máshol) | 3 evőkanál frissen reszelt parmezán | 4 evőkanál olívaolaj | 4 evőkanál balzsamecet

pizza_5

pizza_4

pizza_3

pizza_2

Itt olvashatjátok, hogyan kell elkészíteni a szarvas carpaccio-t.

A tészta elkészítése:

Egy nagy tálba beleöntjük az olajat és hozzáadjuk a 200 ml langyos vizet és a sót. Következik a liszt és a porélesztő. Ezt legalább 3 percig dagasztjuk. Letakarjuk a tésztát és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten körülbelül 30 percig.

Ha letelt az idő gyúrjuk össze újra 3 percig legalább és hagyjuk további 45 percig kelni, amíg a tészta duplájára nem nő.

Melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. A szépen megkelt tésztát  osszuk négyfelé. Lisztezett nyújtódeszkán formáljuk meg pizzaformára.

  Tisztítsuk meg a fokhagymát majd vágjuk apróra. Minden egyes pizzára, 2 evőkanál paradicsomszószt teszünk, rászórjuk a sót, borsot és a sajtot. Körülbelül 10-12 percre a sütőbe rakjuk ezek.

Bő vízzel öblítsük át a rukkola leveleket és csöpögtessük le. Szeleteljük fel a szarvas carpaccio-t vékony szeletekre, amennyire csak tudjuk.
Kivesszük a pizzákat sütőből és jöhet a rukkola és szarvashús majd megszórhatjuk még parmezánnal. Az eredeti receptben egy evőkanál olajjal és balzsamecettel meglocsolta.

pizza_1

| Food Stylist: Christoph Maurer || Fotók: Herf + Brown fotósok |

Forrás:

http://www.halali-magazin.de/lebensart/538-2016-04-pizza

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.