vadász konyha Vadászház

5 perces hűtős csalamádé, csak kicsit kibírni és már fogyasztható is

Egy igen finom savanyúság

A csalamádé az egyik kedvenc savanyúságod? Megmutatjuk, hogyan készítheted el évközben is. Ez nem az a variáció, ami elállna télen, de a nyári hónapokban nagyon jó, ha egy kis savanyúságot készítenél. A hűtőben tárolva napokig eltartható.

Ez egy hűtős csalamádé recept, amit bármikor elkészíthetsz, ha nincs otthon savanyúság, csak friss zöldségekre lesz szükséged. A hozzávalókat tetszés szerint válogasd össze, attól függően, milyen zöldségeket szeretsz. Kerülhet bele több féle színes paprika. A mennyiség attól függ, mennyit szeretnél készíteni.

Hozzávalók:

  • káposzta,
  • uborka,
  • paprika,
  • hagyma,
  • sárgarépa,
  • cukor,
  • ecet,
  • bors,
  • víz.

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, legyaluljuk, megsózzuk. Egy kicsit hagyjuk állni, közben elkészítjük a levet. Cukor, ecet, bors, víz tetszés szerint, meg kell kóstolni, ki mennyire savanyúan szereti. Kinyomkodjuk a zöldségek levét, amit a sótol eresztettek és felöntjük annyi lével, hogy ellepje. Zárható dobozban, hűtőben tárolv napokig eltartható. Hűtőbe tesszük, mikor egy kicsit lehűl, fogyasztható is.

Borbásné Farkas Margit receptje és fotója

Kóstoltad már a joghurtos fűszeres uborkasalátát? A videóban megtekintheted, hogyan készül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük