A mai napig így főzi a nagymamám a levesben főtt tölteléket – ti kóstoltátok már?

Szeretnétek veletek megosztani egy receptet, amit már régóta ismerünk, de így online szinte sehol nem láttam még csak ezen a blogon, amit forrásként is megjelöltem.

Magát a főtt tölteléket és a receptjét csak azért írtam le, mert mi már azon a kérdésen is meglepődtünk, amit az Unokaöcsénk lagzijában tettek fel a debreceni rokonok, hogy mi az a töltelék? ??? Megállt a villa a kezünkben! Ezt ki nem ismeri? És részletesen el kellett magyarázni, miből és hogyan készül; hogy kóstolják meg nyugodtan, nagyon finom; aminek a vége az lett, hogy egy tányérkával még kértünk a konyháról, mert azt mondták, ez volt a legjobb valami, amit eddig ettek :)))

Töltelék:

– 6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
– 2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
– 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
– 6 egész tojást
– sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;

64203_118438_1494620702_image_64203_74503561062_1494620191

64203_504773_1494620702_image_64203_82865545246_1494620233

összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.

64203_508693_1494620703_image_64203_38259194791_1494620305

Ezek a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség.
Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves utáni hús,
krumpli, zöldségek + savanyúság.

Forrás: csontnelkul.blogspot.hu

2 hozzászólás

  1. Valóban igaz hogy sokan nem ismerik ezt az egyszerű és nagyszerű ételt, de nálunk sem készülhet enélkül húsleves! Tanácsként csak annyit hogy apróra vágott csirkemájjal, és vagy gombával még ízletesebbé lehet tenni.

  2. Én is így készítem, csak már nem ilyen nagy adagban. Én ugyan szoktam beletenni apróra vágott gombát és májat is amit a hagymán kicsit átsütök, meg egy kis majoránnát is morzsolok bele.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük