Hírek és események

Dráma a veresegyházi medveotthonban: nincs gazdájuk az állatoknak

Ezért vannak bajban.

Az üzemeltető szerződése lejárt, az önkormányzat nem akar hosszabbítani, de a medveotthon igazgatója nem adta át a kulcsokat.

Jogilag gazdátlanok lettek a a Veresegyházi Medveotthon állatai. A menhelyként indult, majd sikertörténetté lett intézmény üzemeltetői szerződése lejárt, az önkormányzat nem akar hosszabbítani. Szerdán reggel megjelent Pásztor Béla polgármester a munkatársaival, hogy átvegye az otthont a parkot léttehozó Kuli Bálinttól. Csakhogy az igazgató előre megmondta, nem fogja átadni a parkot, mert az önkormányzatnak nincs engedélye a veszélyes állatok tartására – írja a Blikk.

A polgármester azzal érvelt, hogy a kft.-vel az üzemeltetésre kötött szerződés lejárt, és nem akarják meghosszabbítani, az önkormányzat veszi át az üzemeltetést, de sem a kulcsokat, sem a dokumentációkat nem kapták meg. Sőt, a nyolc gondozó sem marad a parkban, ha új tulajdonos érkezik.

Kuli Bálintnak a medveotthon a szívügye volt, éjjel-nappal itt dolgozott, hogy a menhelyből egy olyan szabadidős parkot hozzon létre, mint amivé a Veresegyházi Medveotthon vált. A Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordult, de a vizsgálat és a döntés hónapokat vehet igénybe. Addig az igazgató maga próbálja finanszírozni a park fenntartását. A polgármester szerint ez jogszabályellenes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük