Hírek és események

Egy 150kg-os gímszarvas tehenet mentettek ki egy 5 méter mély akna fogságából- izgalmas videó a mentésről

A mai napon a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányításától érkezett riasztás alapján szolgálatunk Szob településre indult, ahol a bejelentés alapján egy kb. 150 kg súlyú gimszarvas tehén egy 5 méter mély aknába zuhant.

A feladatunkat nehezítette, hogy az akna lejárata mindösszesen 50×50 cm-es volt, így mindenképpen csak elbódított állapotban volt esélyünk a szerencsétlenül járt állat kimentésére. A kiérkezésünkkor már a helyszínen volt a területileg illetékes hivatásos vadász, valamint egy kirendelt állatorvos is, aki megkezdte a riadt állat óvatos benyugtatását.

Egységünk mindeközben egy háromlábú mentőállványt telepített az akna lejárata fölé és az egyik kollégánk pedig felkészült a nem mindennapi feladatra, vagyis a 2m×2m-es aknában való találkozásra a bajbajutott állattal. Az állat az altatás következtében az aknában található cső alá csúszott, így a kiemelés előtt pozicionálnunk kellett, majd egy csörlő és a mentőállvány segítségével megkezdtük a kiemelését a szűk lejárón keresztül. Végül a bajbajutott állatot sikeresen kiemeltük és a a területileg illetékes hivatásos vadász segítségével elszállítottuk a település szélén található erdős részre, ahol megvártuk, hogy saját lábán tudjon távozni.

A történet még szebb része, hogy egy áldott állapotban levő tehenet mentettünk meg, így nem csak egy lélek menekült meg.

Videó a mentésről: 

forrás:  Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat facebook oldala

https://www.facebook.com/kutatomentok/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük