Hírek és események Vadászház

Egymást követő frontok és tartósan enyhe idő vár ránk a hét további felében

Egymást követő frontok és tartósan enyhe idő vár ránk a hét további felében.

Szerdán, a délután második felében az eső is egyre többfelé elered az országban. Északon, északkeleten havas eső, főként a hegyekben havazás is várható az este folyamán.

Éjjel hidegfront érkezik. Nyugat felől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, de mérséklődik a szél, majd ugyancsak nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Hajnalban, nyugaton szakadozottabban, keleten még erősen felhős ég alatt, a szélcsendesebb területeken ködfoltok képződhetnek.

Csütörtökön elvonul térségünkből a hidegfront. Reggel, illetve délelőtt átmenetileg ismét kevés lesz a felhő, kisüt a nap, de helyenként ködfoltok alakulnak ki, illetve északkeleten még maradhat a front felhőzetéből. A Tiszántúlon élénkebb, másutt gyenge nyugati, északnyugati szél fúj. Délután, este, nyugat felől ismételten melegfront érkezik, délire fordul, de gyenge marad a légmozgás. Erős felhősödéssel, éjszaka kevés, főként északon előforduló esővel kell számolni.

Pénteken borús időre, újra meg újra eleredő esőre van kilátás. Délnyugaton várható a legkevésbé csapadék, illetve északkeleten a délután második felétől valószínűbb elszórtan eső.

 Szombaton élénkülő déli széllel még tovább melegszik a levegő. Különösen délnyugaton, délen ígérkezik tavaszias hőmérséklet. Zömében szakadozottan felhős, változóan napos idő ígérkezik. Északon, északkeleten valószínűbb tartósabban ködös, ködfelhős, hűvösebb idő.

 Vasárnap is északon valószínűbb a felhős, ködfelhős idő, míg délen vékonyodó fátyolfelhőzet melletti napsütésben lehet bízni. Estétől vastagodó felhőzetre, majd északon gyenge esőkre van kilátás.

Forrás: http://www.eumet.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük