Egyéb Hírek és események

Farkasok támadtak az erdész kutyájára a borsod megyei Füzér környékén ( Videó)

Az esetet az erdész videóra vette.

A farkasok az erdésszel és az őt kísérő Golden retriever kutyával találkoztak össze a településtől körülbelül egy órányi járásra.

„A délutáni órákban a Füzértől nyugatra elterülő tölgyes, bükkös erdőben haladtunk már több órája. Egyszer arra lettem figyelmes, hogy a kutyám szagot fogott, elindult balra, én pedig haladtam tovább egyenesen. Egy hatalmas kiszáradt kökénybokor mellett mentünk el, a kutya az egyik, én a másik oldalán, amikor hátrapillantottam és azt vettem észre, hogy a kutyámat, tőlem mintegy 50 méterre, négy, nála nagyobb termetű farkas veszi körül” – idézi fel az eseményeket az erdész.

Az erdész a felvételt akkor állította meg, amikor a kutya megérkezett hozzá, és mivel a falka még mindig nem torpant meg, felvett egy ágat, amellyel a kezében kiabálni és hadonászni kezdett, hogy megállítsa, elriassza a ragadozókat:
„Ekkor megálltak, majd megfordultak és elmentek. A találkozás 40-50 másodpercig tartott. A kutya komolyabb sérülés nélkül megúszta a kalandot. Hazafelé tartva folyamatosan figyeltem, hogy a falka követ-e minket.

A videó ide kattintva megtekinthető: https://agroforum.hu/assets/uploads/2020/02/video-afd02fe128d20dad96ae7b1da398877a-V.mp4?_=1

Forrás és a teljes cikk a linkre kattintva megtekinthető: https://agroforum.hu/agrarhirek/eletmod/farkasok-tamadtak-kutyara-fuzernel/
Kiemelt kép forrása: Népszava

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük