Képek, Idézetek, Videók

Így nem sűrűn látni vaddisznót… drón látószögében – videóval

Különleges kis videó.

Lakosságvédelmi és baleset-megelőzési jelleggel drónnal ellenőrizte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Balatonalmádihoz közeli partszakaszokat.

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a lakossági bejelentések arról, hogy a Balaton-parti településeken vaddisznók járnak át rendszeresen, amely rendkívül balesetveszélyes, valamint csak széleskörű összefogással befolyásolható jelenség. Az állatokat általában az udvaron hagyott élelem, zöldhulladék, a rendezetlen, elhagyott, bozótos kert vonzza be a lakott területekre. Az ápolatlan, növényzettel benőtt kiskertek, nyaralók, hétvégi házak búvóhelyként szolgálnak a vaddisznó kondáknak.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Balatonalmádi Járás önkormányzataival és a helyi vadásztársaságokkal karöltve visszatérően ellenőrzi a Balaton-parti strandok, kikötők, illetve lakóövezetek környékét, hogy az ott esetlegesen előforduló vadakat észlelje és szükség esetén áttelepítse egy, a lakosság által kevésbé látogatott erdőterületre.

A napokban rendőrségi drónnal pásztázták a Balatonalmádi-Káptalanfüreden lévő partvonalat, amely során számtalan vadcsapás volt fellelhető a Balaton vizéhez vezetve, illetve a légi kamera látószögébe került négy süldő vaddisznó, amelyek a nádas sűrűjében pihentek. Az ellenőrzésben részt vevő rendőrök a malacok pontos helyét megadták az illetékes vadásztársaságnak, akik intézkedtek az állatok biztonságos befogásáról és áttelepítéséről.

Fontos megjegyezni, hogy sajnos visszatérő probléma a vaddisznók beköltözése a települések belterületeire, azonban az a lakosság, önkormányzatok, civil szervezetek, vadásztársaságok és a rendőrség kooperációjával nagy mértékben visszaszorítható.

Kapcsolódó videó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük