Hírek és események

Itt a pontos dátum: Az elmúlt 100 év egyik legdurvább tele várható! Nagyon kemény tél jön! Itt a nagy 4 hónapos előrejelzés novembertől februárig

Ekkor érkezik a durva tél.

A numerológus által adott előrejelzés értelmében a nagy fagyra november második felében számíthatunk, ugyanakkor kitart december végéig – írja a Tudásfája. December első pár napjában enyhülés jön, de Miklós napja körül ismét hidegebbre fordul az idő, és érkezik a nagyobb havazás is. 10-e körül pár napig nagyon hideg lesz, majd szelesebb napok következnek.

KARÁCSONYKOR IS FAGYRA ÉS AKÁR VIHARRA IS SZÁMÍTANI KELL

Az előrejelzés szerint a viharos és még mindig kellemetlenül hideg napok december egész további részében kitartanak, Karácsonykor és Szilveszterkor is erre számíthatunk.

Igazán erős fagyok pont Karácsony tájékán lesznek, de a két Ünnep között jelentős mennyiségű hóra lehet számítani.

JANUÁRBAN SOK HÓ ESIK

Vízkeresztig tisztább időre és helyenként havas esőre számíthatunk. Ezután kemény fagy következik, amely az egész januárt érinti, elsősorban a hónap utolsó harmadát. Január közepén lesz intenzívebb hóesés.

FEBRUÁRBAN FOLYTATÓDIK AZ ERŐS HAVAZÁS

Február első két hete a január egyenes folytatása lesz, hóval, széllel és hideggel, de a hónap közepe körül megenyhül az idő, Bálint napján felmelegszik az időjárás, de a következő két napra még visszatér a havazás, a fagy pedig egész a hónap végégig kitart.

Nézzük a vasárnapi és a jövőheti előrejelézést :

Ködös, felhős vasárnap
Vasárnap napközben eső, szitálás főként a Dunántúlon fordulhat elő, az Alpokalján a köd is tartósan megmaradhat. Az ország keleti, délkeleti felén ezzel szemben szakadozottabb lehet a felhőzet, a legtöbb napsütés délkeleten ígérkezik. Gyenge lesz a légmozgás. Délután 6-14 fok várható.

Hétfőn pára, köd, valamint alacsony szintű rétegfelhőzet teszi szürkévé a reggelt. Napközben azonban többfelé kisüt a nap, tartósabban felhős tájak a Dunántúlon lehetnek. Csapadék nem valószínű. A keleti-északkeleti szél gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban -2, +5, délután 7-13 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden keleten lehet kiterjedtebb a reggeli köd, de délután itt várható a legtöbb napsütés. A Dunántúlon és a középső tájakon azonban erősen megnövekszik a fátyolfelhőzet, a nyugati határ közelében borongósabb tájak is lehetnek. Csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél a Dunántúlon és délen megélénkülhet. Délután 7-12 fokot mérhetünk.
Szerda reggelre főként a Dunától keletre nagy területen képződik köd, ami több helyen napközben is tartósan megmaradhat. Jellemzően erősen felhős lesz az ég, napsütés inkább csak a Dunától keletre lehet azokon a tájakon, ahol felszáll a köd. Napközben 5-11 fok valószínű. Csütörtökön hidegfront érkezhet feltámadó széllel, több helyen esővel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük