vadász konyha Vadászház

Lekváros bukta, mintha a nagymama készítette volna

Nagymama sütötte bukta.

Ez a bukta olyan, akárcsak ahogyan a nagyikam sütötte annakidején

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg liszt
  • 2 db tojássárga
  • 8 dkg olvasztott margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 1cs vaniliás cukor
  • 3,5 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • egy csipet só

ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt kb 1,5 dl tejbe, kevés cukorral felfuttatjuk. Az alapanyagokat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatot élesztőt, a maradék langyos tejjel jól kidagasztjuk, az olvasztott vajat akkor tesszük bele mikor már egy kicsit dagasztottuk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Újnyi vastagra kinyújtjuk, kb 8x8cm kockákra vágjuk, 20 db ot vágunk. Megtöltjük őket lekvárral, majd felcsavarjuk, szorosan egymás mellé rakjuk őket, úgy hogy az oldalukat megkenjük olvasztott margarinnal, ezáltal könnyebben szétszedhetők.

Hagyjuk így pihenni kb 30 percig meleg helyen, majd felvert egész tojással lekenjük a tetejüket. Előmelegített sülőben kb 180 fokon szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintjük. Ebből a tésztából szoktam kakaós csigát, túrós batyut is készíteni. Ma lekváros bukta készült! Köszönöm, finom lett Szerző: Szabo Bashir

Ferencné Molnár készítette el

—Ez a bukta olyan, akárcsak ahogyan a nagyikam sütötte annak idején

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Nyomtatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük