Hírek és események

Most Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesen a sor- vadászat

A rossz példával pénteken a Magyar Nemzet járt elől, aztán jött az Index és a többi, hogy este az ATV Somos Andriskája zárja a hazudozók sorát.

Mert el lehetett volna készíteni a tudósítást egyből úgy, ahogy az Origo megtette. Bemutatva az alaphelyzetet, hogy Semjén Zsolt testvérbátyja, nagybátyja és unokatestvérei Svédországban élnek. Hozzájuk szokott kijárni a miniszterelnök-helyettes, s a svédek évente egyszer meghívják őt vadászni is. Főleg jávor- és rénszarvasokra, meg siketfajdokra, mert arrafelé abból van olyan sok, mint nálunk például vaddisznóból. A sarkkörnél pedig nincsenek utak, a terület mocsaras, ezért autóval nem lehet közlekedni, lóháton viszont annál inkább. A skandináv törvényi előírások szerint azonban húst nem lehet parlagon hagyni. A vadászat végén tehát a lelőtt állat húsát helikopterrel viszik a feldolgozóhelyre. Egy normális tudósításban ennyi a történet. Igaz, hogy ez így a kutyát sem érdekelné, ezért kellett feldíszíteni olyan valótlanságokkal, amelyekkel már lehet hergelni az olvasókat.

Ezért írja bele a Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásra hivatkozva, hogy Semjén a gyaloglást nem viseli, ezért kell lóhátra ülnie. Hogy egy alakalommal 4-5 millió forintnak megfelelő koronáért kibéreltek egy negyven fős szállodát, hogy ne kelljen más vendégekkel, főleg magyarokkal találkozni. Meg azt is, hogy egyszer még helikoptert is béreltek, hogy azzal érjék utol a rénszarvast, amit Semjén elejtett s azzal vitték a feldolgozóhelyre a húst. Az ellenséges hangulatkeltés fokozása céljából leírva, hogy egy „kötélre fellógatva”. Hadd süljön ki a szeme a hamisan „urizálónak” feltüntetett Semjénnek, de leginkább a kormány menjen már a francba.

Igaz ugyan, hogy Semjén Zsolt rendszeresen felkeresi családját és rokonait Svédországban s ilyenkor – évente egyszer – meghívásra vadászni is szokott. Az ismeretlen hírforrás 4-5 milliós szállodameséjére, meg az úrhatnám helikopteres vadászásra szót sem érdemes vesztegetni.

A jeles magyar író, Czakó Gábor mondta, hogy „A féligazság nem az igazság fele, még csak nem is a hazugság fele, hanem olyasvalami, amiben az igazságból mákszemnyi sincsen – fenékig hazugság.”

Erről van szó! A Magyar Nemzet írása tehát valóban fenékig hazugság, hiszen az aljasul odabiggyesztett negatív körülmények színtiszta valótlanságok. Csak kampánybeli mocskolódásra jók, semmi másra.

Az ATV-t pedig azért kell a sorban feltétlenül megemlíteni, mert Simon András A nap hírében eleve úgy tálalta a témát, hogy „elfelejtette” a felvezetőjében elmondani: Semjénnek kint él a családja… Persze a műsor vendégei, az ultraliberális Szabadai Viktor, a Gyurcsány talpnyalójává előlépett Herényi Károly (hogy nem fordul ki a bele!) vagy Hercsel Adél, a HVG újságírója addig is, amíg ez a beismerés elő nem került, jót csámcsoghattak a hamisan föltálalt témán. Persze, azért tisztában voltak ők addig is ezzel, hiszen felkészülhetnek a műsorra, mivel nem az adásban hallják először a szóba kerülő témákat. Herényi azonnal vagyonelszámoltatás után kiáltott, Adélka pedig úgy járt, mint Móricka, neki erről is Tiborcz István jutott az eszébe.

A történet tálalása tehát úgy hányinger, ahogy van: a Magyar Nemzettől az ATV-ig. Az álhírgyártás, a félretájékoztatás, a rosszindulatú hazudozás mintapéldánya. (Orbán Viktor Gödöllőn röviddel ezelőtt nevezte a Magyar Nemzet édestestvérét, a Hír Tv-t „fake news” csatornának, ezért nem is hajlandó nyilatkozni neki.)

 

Forrás: https://leander.blogstar.hu

Kiemelt kép:  Agrotrend

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük